Principalele atracţii şi obiective turistice din Bucovina

Pârtia de schi Șoimul

Situată la aprox. 4 km depărtare de Cabana Guest House Bucovina, Pârtia de schi Șoimul reprezintă destinația ideală atât pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au la dispoziție 1,47 km de pârtie numai bună de schiat, snowboarding sau saniuș, cât și pentru iubitorii de peisaje ce îți taie răsuflarea, care pot fi admirate din vârful pârtiei sau în timpul plimbării cu telescaunul. 

Parcul Ariniș

Localizat în apropierea pârtiei, Parcul Ariniș, pune la dispoziția turiștilor o piscina în aer liber și un bazin olimpic de înot acoperit, deschis pe toată durata anului, dotat cu sauna, jacuzzi și baie de aburi, un patinoar, un loc amenajat pentru tir cu arcul, un complex de minigolf cu 18 piste și terenuri cu instalație de iluminat nocturnă pentru volei, baschet, tenis de camp, etc. 

Parcul de Aventuri Escalada

Turiștii dornici de aventură și emoții la înălțime, pot încerca cele 5 trasee cu tiroliene, aflate la 15 m deasupra solului, fiecare de dificultate diferită.

Parcul ”Satul Hobbiților"

Destinat în principal copiilor, Parcul Satul Hobbiților din Gura Humorului, oferă spații de joacă prevăzute cu 5 căsuțe de tip hobbit, loc de joacă în aer liber, labirint verde, alei pietonale pietruite și piațetă, pistă pentru biciclete, etc.

Trasee Montane ATV

Pentru turiștii iubitori de sporturi extreme, adrenalină sau plimbări lungi prin zonele mai puțin atinse de civilizație ale Bucovinei, vă recomandăm Traseele cu ATV, care pot fi închiriate contra cost, pe oră sau pe zi, și care vor face din vacanța dumneavoastră în Bucovina, una de neuitat.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Amplasată la marginea de est a orașului Suceava, la aproximativ 40 km de Cabana Guest House Bucovina,  Cetatea de Scaun a Sucevei este un obiectiv turistic apreciat de iubitorii de istorie.

Cetate medievală, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea, Cetatea de Scaun a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi reprezentând un monument istoric de nivel naţional.

Vârful Rarău

La 50 minute de mers cu mașina dinspre Gura Humorului, se găsește o zona turistica  de o frumusețe deosebită, amplasată în lanțul muntos Rarău-Giumalău.  Aici se află Rezervația Pietrele Doamnei ce oferă turiștilor o priveliște de ansamblu asupra Bucovinei, fiind o zonă  cu un relief ruiniform, cu înălțimi cuprinse între 10 – 70 m, unde se găsesc numeroase trasee de alpinism. Tot aici se află și  schitul Rarău, un locaș de cult în inima munților, ce te aduce mai aproape de Dumnezeu.

Mocănița de la Huțulca

La aprox, 36 km depărtare de Guest House Bucovina, la Moldovița, oaspeții noștri pot avea parte de una din cele mai frumoase plimbări cu trenul din câte există în Romania, la bordul Mocaniței, una din principalele atracții turistice bucovinene.

Cu o durată de aproximativ 3 ore, cursa cu Mocănița de la Huțulca vă va duce prin cele mai pitorești zone din Bucovina, iar aerul curat și frumusețea locurilor vă va încărca pozitiv trupul și sufletul.

Mănăstirea Voroneț

Este imposibil să pășești în ținutul mănăstirilor, fără ca inima să nu iți ghideze pașii spre frumoasele locașuri de cult pentru care Bucovina este renumită.

Unul dintre acestea este și Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, pentru fresca „Judecăţii de Apoi” pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”, locaș de cult medieval, construit în satul Voroneț,  la 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Fiind considerată una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava și în patrimoniul mondial UNESCO.

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna, situată la aprox. 70 km de Cabana Guest House Bucovina, reprezintă unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești.

Lăcașul de cult este prima si cea mai importanta ctitorie a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare și Sfant, fiind și locul unde se află mormântul acestuia. În incinta mănăstirii se află un bogat muzeu mănăstiresc, unde sunt expuse broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.

Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Suceviţa, un alt lăcaș pentru suflet localizată la aprox. 36 km de cabana noastră, reprezintă un monument istoric de seamă al Bucovinei, datând de la sfârşitul sec. al XVI-lea.

Cu o arhitectură ce seamănă mai mult a cetate fortificată sau curte domnească, în centrul căreia se află biserica, mănăstirea se prezintă ca un nucleu al credinţei ortodoxe. În incinta acesteia se găsesc case domneşti şi chilii, dar şi un muzeu ce păstrează autentice valori ale artei religioase: sculptură în lemn şi piatră, broderii, argintărie şi manuscrise, dăruite mănăstirii de ctitorii şi urmaşii acestora.

Mănăstirea Moldovița

Încheiem această listă cu Mănăstirea Moldoviţa, loc încărcat de istorie mai ales datorită picturilor exterioare cu totul speciale, păstrate în condiţii foarte bune. Înconjurată de peisaje de poveste şi de o privelişte pitorească , acest locaș de suflet dăinuie de sute de ani pe plaiurile bucovinene.

Mănăstirea Moldoviţa este inclusă pe lista celor mai frumoase lăcaşuri de cult pictate din Bucovina, dar şi pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
În curtea mănăstirii se află și un muzeu în care se găsesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rareș, un epitaf brodat, ștampila mănăstirii, broderii și icoane.

Scroll to Top